2Cmore TT_RGB witte letters.png

JUNIOR TECHNISCH ADVISEUR RAILVOERTUIGEN

Voor één van onze opdrachtgevers heeft binnen haar Exploitatie de afdeling Advies, Projectmanagement en PMO (APP), die is belast met de uitvoering en voorbereiding van diverse interne- en externe project opdrachten. Deze opdrachten worden uitgevoerd door medewerkers met specifieke technische kennis en medewerkers met project management vaardigheden.

Onze klant voert niet alleen het dagelijkse Openbaar Vervoer in Amsterdam uit, maar is ook verantwoordelijk voor (-onderhoud aan-) de infrastructuur en het verwerven, onderhouden en afstoten van rollend materieel.

Momenteel staat de afdeling APP in dit kader aan de lat voor het bijdragen aan de bestelling van twee nieuwe railmaterieelseries (15G tram, M7 metro) en verschillende grote modificatietrajecten in de bestaande railvloot. APP is gezien de grote en afwisselende portefeuille op dit gebied op zoek naar een Junior Technisch Adviseur Railvoertuigen.

De baan:
Als Junior Technisch Adviseur Railvoertuigen ben je in staat om, na de inwerkperiode en het opleidingstraject, zelfstandig de eisen van de interne opdrachtgever, gebruiker, onderhouder van de voertuigen en overige stakeholders te vertalen in een functioneel en zo nodig technisch programma van eisen. Je maakt hierbij gebruik van System Engineering: het opzetten van eisenbomen, verificatie en validatie zijn dan ook een vast onderdeel van je rol. De doorlooptijd van omvangrijke modificaties en bestellingen is als gauw 3-8 jaar. Van start tot en met ingebruikname van de (gemodificeerde) voertuigen verandert het takenpakket dan ook afhankelijk van de projectfase (voorbereiding, aanbesteding, ontwerpverificatie, test, ingebruikname en garantieperiode). Als Junior TA lever je een aandeel bij de certificering en toelating van de nieuwe (rail-) voertuigen in het kader van de WLS (WetLokaalSpoor).
Uiteindelijk kun je als Junior Adviseur doorgroeien tot Senior Technisch Adviseur. Een Senior TA is verantwoordelijk voor de technische specificatie en integriteit binnen de projecten. De senior fungeert als het technisch geweten van de projectleider en is altijd op zoek naar het leveren van de gewenste functionaliteit en kwaliteit. Een Senior TA specificeert, verifieert en toetst vervolgens achteraf. Je werkt hiertoe nauw samen met vakspecialisten binnen en buiten onze opdrachtgever.

 

Het profiel:
De rol vraagt een brede interesse van alle aspecten van voertuigtechniek. Mechanica, elektronica (ICT), constructietechniek, interactie tussen wiel en rail, RAMS, onderhoudstechniek komen allemaal aan bod in deze functie. Je beschikt over een basiskennis op genoemde aspecten en bent op termijn in staat deze gebieden te overzien en als integrator het samenspel van verschillende disciplines tot een werkend railvoertuig te overzien. Je ziet je werk (uiteindelijk) dagelijks buiten rondrijden, zeker 30 jaar lang. Dat geeft betekenis aan het werk, maar is ook een verantwoordelijkheid richting reiziger en stad.

Je brengt ervaring mee op het gebied van de werkzaamheden zoals hierboven zijn beschreven. Hierbij hoort een opleidingsniveau van HBO + of TU, bij voorkeur op het vakgebied elektrotechniek, werktuigbouw of lucht- en ruimtevaarttechniek.
o technisch inhoudelijke werk en/of stage ervaring opgedaan in de railindustrie, automobielindustrie, vliegtuigbouwindustrie, scheepbouwindustrie of kapitaalgoederenindustrie
o Ervaring met Systems Engineering en RAMS
o Ervaring met projectmatig werken (PRINCE2, IPMA, PMP, Scrum) en projectbeheersing in een technische omgeving is een pre
o Ervaring met light rail infrastructuur en/of materieel (en bij voorkeur een combinatie daarvan) is een pre
o Ervaring met het vertalen van topeisen naar functionele en zo nodig technische eisen- specificaties voor Europese Aanbestedingsprocedures is een pre.

2C&More Technics & Technology verzorgt de selectie op haar geheel eigen wijze. We helpen je het beste uit jezelf te halen, quick wins in je ontwikkeling te realiseren en maken een plan met je om goed te landen in de organisatie wanneer de keuze op jou valt. 

Herken je jezelf in bovenstaand profiel?
Neem contact op met 2C & More Technics & Technology!